esmaspäev, 7. märts 2016

Taaniel - ustav palvetaja

Viimases Taanieli-tunnis rääkisime Jumala tänamisest ja kiitmisest. Sageli unustame olla tänulikud igapäevaste väikeste ja suurte õnnistuste eest, samuti tänada Jumalat abi eest, mida olema palunud ja saanud. Tunni alguses vaatlesime ja maitsesime apelsine - nende imeliste puuviljade puhul on palju erinevaid omadusi, mille üle võime rõõmu tunda - lõhn, maitse, värvus, mahlasus, vitamiinid jne. Samamoodi on kõikide suurte ja väikeste õnnistustega meie eludes - on palju nüansse, mille eest tänulik olla.


Kuningas Daarjaves oli Taanieli pääsemise üle väga rõõmus ning andis välja seaduse :
"Minu poolt on antud käsk, et kogu mu kuningriigi
võimupiirkonnas tuleb karta Taanieli Jumalat.
Sest tema on elav Jumal
ja püsib igavesti.
Tema kuningriik ei hukku
ja tema valitsus ei lõpe.
 

 Tema päästab ja vabastab,
tema teeb tunnustähti ja imesid
taevas ja maa peal,
tema, kes päästis Taanieli
lõvide küüsist.” (Tn6:27,28)


Sellest kirjakohast lähtus laste algatatud sisukas vestlus teema, mis tähendab Jumala kartmine.

Jumala kiitmise ja tänamise viise on palju, teiste hulgas ka muusika - laulmine ja pillimäng. Laulsimegi koos hiljuti õpitud laule "Palveta puhkeval koidul" ja "Palvetelefon" ning õppisime ka uue laulu - "Kiida, kiida (siis kui päike tõuseb)". Mängisime ka kaasa erinevatel rütmipillidel.


Samuti meisterdasime ka ise pille, pannes tühjadesse pudelisse värvilisi nööpe ning kaunistades pillid kleepsude ja paetlega.



Tunni ja teema lõpetuseks sõime apelisini-ja õunaviile ning värskeltpressitud apelisnimahla. Ei puudunud ka Taanieli-teemaline multifilm. Tehnika-toe eest aitäh Ülole!




Kommentaare ei ole: